totaal: 0,00
0 artikel(en)

Wie knipt de tenen van de reus?

versjesgroeiboek voor kleuters
Nederlands - Gebonden - leeftijd: 2-4
Jan Smeekens
Sylvia Weve
€ 18,50
1 tot 2 werkdagen
OF
‘Laatste kusjes zijn het lekkerst,’
zeg ik elke avond weer.
Na zo’n laatste kusje vraag ik
elke avond: ‘Nog een keer?’
Bij het allerlaatste kusje
Leg ik me beslist niet neer:
zelfs het aller-, allerlaatste kusje
smaakt naar meer…

Nannie Kuiper

Net als kusjes smaken ook woorden, rijmen en versjes naar meer. De mooiste gedichten voor de allerkleinsten van makkelijk naar moeilijk. Van eenvoudig rijmpje tot ‘echt’ gedicht, in een boek dat meegroeit met het niveau van peuters en kleuters. Duik samen de wondere wereld van woorden in…

Over zoemende bijtjes, het Kiele Kiele Kereltje, stampende voetjes, lichtjes in je ogen, samen in bad, gel in je haar, een schaap met slaap, de eerste veter, verstoppertje spelen, mompelversjes en de lekkerste koekjes.

JAN SMEEKENS, al jaren liefhebber van poëzie voor kinderen, selecteerde met veel zorg meer dan 120 lieve, grappige, stoute en originele gedichten voor peuters en kleuters. Van dichters als Frank Adam, Paul Biegel, Eric Carle, Hans en Monique Hagen, Nannie Kuiper, Geert de Kockere, Joke van Leeuwen, Edward Van de Vendel, Riet Wille en vele anderen. Met verrassende illustraties.

Het perfecte boek om samen met je peuter of kleuter de magie van taal te ontdekken. Thuis en in de klas.

gedichtjes die meegroeien
datum: 10-12-12 | door: Boefjes en Prinsessen
Verzameling van 120 versjes, rijmpjes en gedichtjes voor kinderen van 0-6 jaar. De gedichten zijn gegroepeerd per leeftijd: 0 tot 3 jaar, 4 tot 5 jaar, 5 tot 6 jaar.
Een mooie, gevarieerde poëzie-verzamelbundel met een mix van ouder en recenter werk.
Ingrid Godon illustreerde de rijmpjes tot drie jaar. De thema’s zijn zeer herkenbaar voor peuters: dieren, in bad gaan, aankleden,... Sommige gedichtjes zetten aan tot bewegen. Bijvoorbeeld op en neer wippen op de knie.
Voor de vier-vijf jarigen verzorgde Kristien Aertssen de tekeningen. Deze gedichtjes zijn al iets complexer. De gedichten voor de vijf tot zes jarigen werden opgefleurd met het werk van Sylvia Weve. De gedichten voor deze leeftijdsklasse zijn langer, met hier en daar al echte verhaaltjes.
Je kan op thema zoeken dankzij het register achteraan de bundel. Dat maakt het ook zeer geschikt voor gebruik in de klas.
Dit is een ideaal boek om al op jonge leeftijd te leren spelen met taal, en zo het taalgevoel van je kind te vergroten. Maar bovenal is het gewoon genieten! Het is zeker een (cadeau)boek waar je jaren plezier van hebt, want het groeit mee met de leeftijd van je kind.

Schrijf je eigen recensie

waardering

Wie knipt de tenen van de reus?
versjesgroeiboek voor kleuters
Jan Smeekens
Sylvia Weve
2011-05-18
Gebonden
9789059082519
DAVIDSFONDS/INFODOK
260 mm x 190 mm
735 g