totaal: 0,00
0 artikel(en)

Knofje

alle verhalen
Nederlands - Gebonden - leeftijd: 3-6
Burny Bos
Harmen Van Straaten
€ 17,95
1 tot 2 werkdagen
OF
Knofje, waar zit je? Knofje maakt van alles mee. Heel gewone dingen, zoals bij oma logeren en winkelen in het warenhuis. Alleen worden ze bij Knofje dikwijls veel spannender! Dat komt doordat ze zo nieuwsgierig is en overal op af gaat. Knofje houdt veel van dieren, maar een klein zusje is nóg leuker. En dat krijgt ze!

Ken je Knofje al van de televisieserie? Hier zijn alle verhalen bij elkaar in een groot boek!

Recensie:

Bundeling van 56 verhalen over Knofje, voor veel kinderen bekend van televisie. Knofje (die wordt gevolgd in de leeftijd van 3 tot 6 jaar) heet eigenlijk Jacqueline, maar iedereen noemt haar Knofje. Veel verhalen gaan over het zoeken naar Knofje die per ongeluk of met opzet kwijt is. Knofje krijgt een zusje, samen met haar familie viert ze Sinterklaas, Kerstmis en Oudjaar en ze gaat naar de grote school. Deze stapjes in het groter worden zijn aandoenlijk beschreven.
Bij de verhalen staan verschillende illustraties; de karakteristieke, nonchalante, rommelig ingekleurde pentekeningen zullen kinderen en hun voorlezers aanspreken. De sfeer van de tekeningen is door de donkere achtergrond soms wat melancholisch. Het vrolijke stippen- en theedoekmotief op het voor- en achterplat in combinatie met de kleurige titel geven het boek grote aantrekkingskracht.
Jonge lezers zullen de teksten door de korte regels al snel zelf kunnen lezen. Hoewel de verhalen al in 1979 tot 1988 zijn verschenen in Bobo, zijn ze nog steeds herkenbaar. De auteur is film- en televisieproducent.
Vanaf ca. 3 jaar.
R. van der Meer

Schrijf je eigen recensie

waardering

Knofje
alle verhalen
Burny Bos
Harmen Van Straaten
137
2009-06-01
Gebonden
9789025854959
Leopold B.V.
258 mm x 219 mm x 16 mm
771 g