totaal: 0,00
0 artikel(en)

ISBN

ISBN staat voor Internationaal Standaard Boeknummer/ International Standard Book Number. Het is een wereldwijd gebruikt uniek identificatienummer dat toegekend wordt aan elk uitgegeven boek en aanverwant product. Op die manier zijn ze eenvoudig op te slaan en terug te vinden in de computerdatabanken van o.m. bibliotheken en boekverkopers.


Vanaf 1 januari 2007 telt een isbn 13 cijfers in plaats van 10 cijfers. Daarmee wordt het isbn gelijk aan de barcode. Je vindt het isbn-nummer meestal terug bij de colofon, op de eerste pagina van een boek (bij de gegevens van de uitgeverij) of boven de barcode op de achterflap.

Vooral bij bestellingen is het belangrijk om het correcte isbn te gebruiken. Eenzelfde boek kan bijvoorbeeld uitgevoerd zijn in harde én zachte kaft. Die verschillende uitvoeringen krijgen elk een ander isbn-nummer. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een prentenboek waarvan ook een kartonboek-editie bestaat. Beide isbn-nummers worden dus best niet verwisseld.

Als je zelf een boek wil bestellen via een isbn-nummer, verifeer dan of het correct is.
Op deze site vind je bij alle boeken de productinformatie, waaronder isbn en uitvoering van het desbetreffende boek. Zo weet je zeker dat je het juiste boek bestelt.

Toch nog niet helemaal zeker? Wij helpen je graag: info@boefjesenprinsessen.com.