totaal: 0,00
0 artikel(en)

De tijdrit

Nederlands - Gebonden - leeftijd: 4-6
Rod Waters
Rod Waters
€ 12,99
1 tot 2 werkdagen
OF
Vandaag is de grote fietswedstrijd. Eric spreekt met Emilie af om naar de finish te kijken en samen te gaan picknicken. Eric pakt zijn spullen, een bloemetje voor zijn vriendinnetje en springt op zijn fiets. Maar de wedstrijd is al begonnen! Eric belandt er middenin. Onderweg treft hij veel wielrenners met pech: de een is in het water gevallen, de ander is de weg kwijt en een derde heeft een lekke band. Gelukkig kan Eric met zijn handige spullen en slimme ideeën iedereen helpen.
Maar het bloemetje voor Emilie heeft inmiddels al zijn blaadjes verloren. Ook wordt het later en later... Straks is hij nog te laat voor de picknick. Eric racet zo hard als hij kan en komt zelfs als eerste over de eindstreep. Hij wordt onthaald als de onverwachte winnaar.
Maar waar is Emilie? Die zit stilletjes op een muurtje achteraf en huilt dikke tranen. Dan verschijnt er opeens een enorme bos bloemen... met erachter Eric! Nu kunnen ze eindelijk gezellig gaan picknicken.

sportief pareltje
datum: 29-06-13 | door: Boefjes en Prinsessen
Mooie tekst die zich ook goed laat voorlezen. Na elk overwonnen obstakel volgt het zinnetje “ ‘Volg mij maar’ zegt Eric ‘En weg waren ze’...”. Kleuters houden van zulke herhalingen.
De ijle aquareltekeningen in pasteltinten verbeelden mooi het verhaal, met hier en daar wat subtiele humor. Zo zie je bijvoorbeeld de bloemblaadjes dwarrelen achter Eric, zit een renner te huilen omdat hij de weg niet meer weet, rijdt er ineens ook een dame mee met een mandje vol stokbroden, en wordt een lekke fietsband wel erg dik opgeblazen...

Een verzorgd, sober, bijna poëtisch prentenboek over wielrennen, mekaar helpen en natuurlijk de liefde!

Schrijf je eigen recensie

waardering