totaal: 0,00
0 artikel(en)

De drie rovers

Nederlands - Gebonden - leeftijd: 5-6
Tomi Ungerer
Tomi Ungerer
€ 14,95
1 tot 2 werkdagen
OF
In 'De drie rovers' lukt het een weesmeisje de vreselijke rovers die haar hebben gekidnapt te veranderen in zorgzame vaders.

Voordat het drietal kennismaakte met de kleine Tiffany, trokken de rovers er 's nachts op uit om gewapend met een geweer, een blaasbalg en een enorme bijl onschuldige voorbijgangers te beroven van alles wat ze bij zich hadden. Maar als ze op een nacht slechts het weesmeisje Tiffany in een koets aantreffen, besluiten ze háár mee te nemen als buit.
Gecharmeerd door het kleine meisje gaan de drie rovers op zoek naar andere wezen om voor te zorgen. Van hun gestolen geld kopen ze een groot kasteel waar alle weeskinderen van het land verzorgd en vertroeteld worden.

Uitgeverij Lemniscaat laat de charme van klassieke prentenboeken niet verloren gaan. Het gaat vaak om werk van illustratoren met wereldfaam, dat tot ons culturele erfgoed kan worden gerekend. Het zijn prentenboeken die behouden moeten blijven om hun charme en oorspronkelijkheid, en die een vaste plek op ieders (kinder)boekenplank verdienen.
'De drie rovers' is zo'n boek. Het prentenboek werd voor het eerst uitgegeven in 1963, en heeft wereldwijd een onuitwisbare indruk gemaakt op vele ouders en kinderen.

Schrijf je eigen recensie

waardering

  • De kindereter
    € 13,95
    1 tot 2 werkdagen