totaal: 0,00
0 artikel(en)

Meer afbeeldingen

Blitz! op bol tien

Op bol tien
Nederlands - Gebonden - leeftijd: va 6,5
Rian Visser
Lars Deltrap
€ 12,95
1 tot 2 werkdagen
OF
Blitz is terug! Samen met het vogeltje Priet beleeft het buitenaardse wezen een nieuw avontuur. Er landt een vreemd mannetje op bol Nul, de planeet van Blitz en Priet. Zijn ufo is kapot en hij moet de weg naar zijn eigen bol terugvinden. Blitz verzint een plan om hem te helpen, maar zo makkelijk is dat niet...

Het lijkt eenvoudig, maar ga er maar aan staan: een spannend verhaal schrijven voor beginnende lezers, met de nodige grappen en ook nog eens een ontroerend einde. Rian Visser verstaat die kunst!

Leesniveau loopt langzaam op van AVI-E3 naar M4. Einde 1e leerjaar tot midden 2e leerjaar in België.
Met veel witruimte op de pagina's en een makkelijk leesbaar lettertype, ook voor dyslectische lezertjes.

Recensie:
Blitz woont op planeet Nul, met een boom waaraan allerlei lekkers groeit. Als hij bezoek krijgt van het vogeltje Tjilp, raakt hij nieuwsgierig naar waar Tjilp vandaan komt. Zou daar iemand zijn die op hem lijkt? Hij hakt de boom om en bouwt er een raket van. Samen met Tjilp vliegt hij naar de aarde. Daar maakt hij vrienden en heeft het naar zijn zin, totdat de burgemeester hem ontdekt. Ze sluit hem op achter een hek en maakt zo een toeristische attractie van hem. Blitz verkiest eenzaamheid boven gevangenschap en besluit te vertrekken.
Aantrekkelijk vormgegeven boek voor beginnende lezers, met oplopend leesniveau van AVI-E3 naar M4. Met ruim gezette pagina’s, korte zinnen en veel wit, in een prettig leesbaar lettertype, ook voor dyslectische kinderen. Met op elke spread aansprekende illustraties in kleur die de tekst ondersteunen, met soms gefotografeerde details. De auteur weet beginnende lezers een boeiende en uitdagende leeservaring te bieden, zowel qua inhoud als taalgebruik.
Een aanrader voor jongens en meisjes vanaf ca. 6,5 jaar.

Marije van der Schaaf

Schrijf je eigen recensie

waardering

Blitz! op bol tien
Op bol tien
Rian Visser
Lars Deltrap
avi 4 (oud)
Blitz
2
2014-09-25
Gebonden
9789025758226
Gottmer Uitgevers Groep b.v.
231 mm x 153 mm x 15 mm
407 g