totaal: 0,00
0 artikel(en)
 1. De jacht op de sabeltandtijger

  De jacht op de sabeltandtijger

  Gebonden - leeftijd: 5-6
  Pieter Van Oudheusden
  Benjamin Leroy
  Lang geleden waren de mannen jagers en de vrouwen pluksters. Bij volle maan deed de medicijnman een voorspelling: 'De sabeltandtijger is dichtbij.' De stam bereidde zich voor op de komst van dit vreselijke beest. De jonge Olun besloot om het dier te gaan zoeken. Van de medicijnman kreeg hij een wit steentje mee. Bij valavond stond hij oog in oog met het grote dier. Slaagt hij erin hem te vangen?

  Een leuk prentenboek over griezelige dieren en het ontstaan van de allereerste tekening. Dit vlotte verhaal spreekt zowel jongens als meisjes aan.

  Meer info
  € 16,95
  1 tot 2 werkdagen

 2. Ga toch fietsen!

  Ga toch fietsen!

  Gebonden - leeftijd: 5-7
  Joukje Akveld
  Philip Hopman
  Willem en Boese zijn de beste vrienden. Maar heel soms niet. Dan roepen ze van dit en van dat en vliegt er iets onaardigs door de lucht. Als Willem dan roept 'ach, ga toch fietsen, jij!' pakt Boese zijn fiets en vertrekt. Hij fietst en hij fietst en hij fietst... en heeft nauwelijks oog voor alles wat er om hem heen te zien is: honderden verschillende fietsen, auto's, vrachtwagens, bussen, scooters, een veerboot en nog veel meer.
  Van het fietsen wordt Boese langzaam weer rustig. Als hij thuiskomt staat het eten klaar en is de boosheid bij allebei verdwenen. Ruzies gaan meestal vanzelf weer over!

  XL-formaat prentenboek.

  Meer info
  € 16,99
  1 tot 2 werkdagen

 3. Doei!

  Doei!

  Gebonden - leeftijd: 5-7
  Edward Van de Vendel
  Marije Tolman
  Elke nacht heeft Maartje de heerlijkste dromen. Ze zweeft over huizen, bergen en eilanden. Al haar knuffels vliegen met haar mee. Maar Bor, haar oudere broer, droomt nooit over iets leuks. Kan Maartje hem helpen?

  Een prentenboek over de kracht van dromen en het verjagen van nachtmerries.

  Meer info
  € 17,50
  1 tot 2 werkdagen

 4. Zelda de piraat

  Zelda de piraat

  Gebonden - leeftijd: 4-6
  Pieter Van Oudheusden
  Merel Eyckerman
  Op een dag vindt de bemanning van het piratenschip de Lamantijn een mandje op zee. Er zit een meisjesbaby in. De piraten noemen haar Zelda. Zelda blijkt een geboren piraat. Ze groeit uit tot de stoerste van alle piraten. Geen zee gaat haar te hoog. In korte tijd klimt ze op van koksmaatje en scheepsmeisje tot eerste stuurvrouw en kapitein. De bemanning van de Lamantijn kan haar niets weigeren. Maar Zelda mist iets. Een moeder?

  Een heerlijk verhaal waarin vrolijk de draak wordt gestoken met verwachtingen en rollenpatronen. Een grappig piratenboek voor zowel jongens als meisjes.

  Meer info
  € 14,50
  1 tot 2 werkdagen

 5. Gezocht: Koen Konijn, boekenboef

  Gezocht: koen konijn, boekenboef

  Gebonden - leeftijd: 4-6
  Emily MacKenzie
  Humoristisch en stoer prentenboek over het belang van lezen.

  Koen Konijn houdt ontzettend veel van lezen. Als hij zijn eigen boeken uit heeft, gaat hij zelfs op pad om boeken te stelen. Hij breekt in bij Arthur.
  Maar die ziet al snel de lege plekken in zijn boekenkast. Samen met de politie gaat hij op zoek naar de boekenboef.

  Meer info
  € 12,99
  1 tot 2 werkdagen

 6. Kietel nooit een krokodil

  Kietel nooit een krokodil

  Gebonden - leeftijd: 4 t/m 6
  Bette Westera
  Thé Tjong-Khing
  Een woeste roverhoofdman geeft op zijn sterfbed zijn drie kinderen een heel belangrijk advies: 'Draai poten uit, neem prinsen bij de neus, doe wat je wil.
  Beroof de koningin, maar kietel nooit een krokodil!'
  Zijn twee zonen, ongehoorzaam als roverszonen zijn, gaan direct na de laatste adem van hun vader op zoek naar een krokodil om te kietelen - en dat komt hun duur te staan. De dochter lijkt een stuk braver, maar een lieverdje is ze allerminst...

  Het eerste boek van dit verrassende duo, 'Held op sokken', kreeg een eervolle vermelding bij de Woutertje Pieterse Prijs 2014: 'Een pittige parodie op ridderverhalen die van de eerste tot de laatste bladzijde klopt.'

  Meer info
  € 13,95
  1 tot 2 werkdagen

 7. Kees Van Dijk

  Kees van dijk

  Gebonden - leeftijd: 4-5
  Elle Van Lieshout, Erik Van Os
  Jan Jutte
  Er was een dinosaurus,
  zijn naam was Kees van Dijk.
  Hij woonde met zijn vrouw Marie
  in de buurt van Waterswijk.

  Een hilarisch prentenboek over een doodgewone dinosaurus met voorspellende gaven.

  Er was een dinosaurus,
  zijn naam was Kees van Dijk.
  Hij woonde met zijn vrouw Marie
  in de buurt van Waterswijk.

  Op de speelse wijze die hun prentenboekenteksten zo aansprekend maakt, huppelen Erik van Os en Elle van Lieshout door het leven van de dinosaurusfamilie Van Dijk. We horen hoe pa op jacht gaat en ma het huishouden doet, hoe Kareltje – het kind – met zijn vriendjes speelt en het gezin ’s avonds gezellig tafelt. En voor het slapengaan vertelt vader Kees natuurlijk een verhaal…

  En als ze gingen slapen
  bij de ondergaande zon
  zei Kareltje: ‘Vertellen pap!’
  en Kees van Dijk begon
  te vertellen over later
  en met al wat Kees verzon
  leek het of hij heel ver
  in de toekomst kijken kon.

  En dat toekomstig vergezicht lijkt toch wel héél erg op ons eigen dagelijks leven! Andersen-illustrator Jan Jutte penseelt in zijn karakteristieke stevige lijnen en krachtige kleuren een opgewekt en uitgelaten dinosaurusbestaan, waarin van alles te ontdekken valt. Een prentenboek dat ook voor jongetjes een feest is. De binnenkant van de stofomslag is een stoere poster.

  Meer info
  € 13,95
  1 tot 2 werkdagen