totaal: 0,00
0 artikel(en)
 1. Heeft U soms een knipperlichtje gezien? / Hup konijntje

  Heeft u soms een knipperlichtje gezien? / hup konijntje

  Gebonden - leeftijd: 3-4
  Bernardo Carvalho
  Heb je al eens een boek gezien met twee titels, twee covers en twee leesrichtingen?

  Volg Vuurvliegje in haar zoektocht naar een knipperlicht en lees daarna het boek ook van achter naar voor, dan heb je nog een verhaal!

  Een kleurrijk en verrassend kijkboek dat uitnodigt om talrijke keren herlezen te worden. De Portugese illustrator Bernardo Carvalho heeft de afgelopen vijftien jaar tal van kinderboeken ontworpen voor gerenommeerde uitgeverijen over heel de wereld. In 1999 richtte hij samen met een handvol bevriende auteurs en illustratoren uitgeverij Planeta Tangerina op, die in 2012 in Bologna de prijs van Beste Europese Kinderboekenuitgeverij wegkaapte.

  Recensie:
  De Portugese illustrator Bernardo Carvalho heeft zijn penselen rijkelijk in de waterverf gedrenkt om dit geestige woordenloze boek te maken. We krijgen volle platen met heel veel figuren om naar te kijken. En dan valt op hoe gericht onze ogen te werk gaan en alleen maar zien wat ze willen zien. Want bij het achterwaarts lezen lijk je in een nieuw boek te beginnen. Oh, wat zit ons verstand optisch vernuftig in mekaar! En daar heeft Bernardo Carvalho mooi op ingespeeld.

  Carvalho heeft de afgelopen vijftien jaar verschillende kinderboeken gemaakt voor gerenommeerde uitgeverijen wereldwijd. In 1999 richtte hij samen met een handvol bevriende auteurs en illustratoren uitgeverij Planeta Tangerina op, die in 2012 op de befaamde kinderboekenbeurs in Bologna de prijs van Beste Europese Kinderboekenuitgeverij wegkaapte. En nu is daar dus weer een mooi exemplaar aan toegevoegd.

  Barbara Rottiers
  Cobra.be

  Meer info
  € 14,50
  1 tot 2 werkdagen

 2. Pluk van de Petteflet

  Pluk van de petteflet

  Gebonden - leeftijd: 4-9
  Annie M.G. Schmidt
  Fiep Westendorp
  Pluk had een klein rood kraanwagentje. Hij reed ermee door de hele stad en zocht naar een huis om in te wonen. Af en toe stopte hij. En dan vroeg hij aan de mensen: 'Weet u niet een huis voor me?'

  Uiteindelijk vindt hij wat: het torentje van de Petteflet. Daar maakt hij kennis met de Stampertjes, mevrouw Helderder, Aagje en Zaza, maar ook met andere dieren als Dollie, Langhors en de Krullevaar kan hij het goed vinden.

  Voorlezen 4 tot 8 jaar, zelf lezen vanaf 9 jaar.

  Dit verhaal krijgt een mooi vervolg in 'Pluk redt de dieren'.

  Meer info
  € 19,95
  1 tot 2 werkdagen

 3. Er was eens een vosje ...

  Er was eens een vosje ...

  Gebonden - leeftijd: 3-4
  Gitte Spee
  Gitte Spee
  Vosje is geboren in een land met veel huizen, maar geen enkele toren. Hij bouwt een vliegtuig en reist samen met zijn knuffelbeer de wereld af op zoek naar een mooie toren om in te wonen.
  Ze komen langs een vuurtoren, de Eiffeltoren, wolkenkrabbers en nog veel meer torens. Zullen ze de juiste toren vinden of gaan ze toch liever maar naar huis?

  Een heerlijk boek over torens, maar ook over zoeken en vinden.
  Gitte Spee creëert in elk van haar boeken een volledig nieuw universum.

  Meer info
  € 14,00
  1 tot 2 werkdagen

 4. Stad

  Stad

  Gebonden - leeftijd: 5-7
  Pieter Gaudesaboos, Koen De Poorter
  Pieter Gaudesaboos
  STAD is een modern sprookje over drie broers: Erwin, Sven en Wouter. Als ze achttien worden, stuurt hun vader hen de wijde wereld in op zoek naar een eigen plek om te wonen. Allemaal bouwen ze een huis. Maar Erwins huis wordt overspoeld door toeristen en Sven moet afrekenen met dertien woest uitziende rovers. Alleen Wouter, de jongste zoon, bouwt zijn huis volgens een zorgvuldig uitgedacht plan... maar dan ontploft de maïsfabriek.

  Grote zoekplaten waarin van alles te ontdekken valt. Herwerkte editie.

  'Een geestig en verrassend vormgegeven sprookje over stadsontwikkeling en architectuur' De Morgen.

  Meer info
  € 16,99
  1 tot 2 werkdagen

 5. Het eiland

  Het eiland

  Gebonden - leeftijd: 5-7
  Marije Tolman, Ronald Tolman
  Marije Tolman, Ronald Tolman
  Ze veroverden de wereld met hun sprookjesachtige prenten in 'De boomhut': Ronald en Marije Tolman. Het gouden vader-en-dochterteam dat de belangrijkste prentenboekenprijzen ter wereld in de wacht sleepte, heeft opnieuw een wereld gecreëerd om bij weg te dromen.

  In het woordenloze prentenboek 'Het eiland' zwem je mee met een beer door een bijzonder eilandenrijk. Op elk eiland valt een hele wereld te ontdekken, tot de beer zijn ultieme eiland vindt. Is hij daar thuis, of op doorreis?
  Iedere keer dat je 'Het eiland' openslaat ontvouwt zich een nieuw verhaal.

  Waar in 'De boomhut' één ets tot achtergrond diende voor alle platen, toont 'Het eiland' iedere pagina een nieuw kunstwerk van Ronald Tolman, waar Marije haar magie in laat werken.

  De boomhut verscheen in Frankrijk onder de titel 'Le livre qui rend heureux': Het boek dat gelukkig maakt. Zo zou 'Het eiland' ook kunnen heten.

  Meer info
  € 14,95
  1 tot 2 werkdagen