totaal: 0,00
0 artikel(en)
 1. Mannetje & Vrouwtje krijgen een kind

  Mannetje & vrouwtje krijgen een kind

  Gebonden - leeftijd: 5-6, ouders
  Brigitte Minne
  Kaatje Vermeire
  Een origineel en hartverwarmend prentenboek over gezinsuitbreiding (5+).

  'Vrouwtje,' sprak Mannetje. 'Wat denk je van een kind?'
  Vrouwtjes hoofd vulde zich met muziek en werd helemaal warm alsof er een wonderzacht lappendeken over haar schouders viel. 'Oh, Mannetje,' fluisterde ze.

  Mannetje en Vrouwtje fantaseren over hoe hun kind er zal uitzien. Ze bedenken wat het allemaal zal kunnen. Wanneer het kind geboren wordt, is hij echter helemaal niet zoals zijn ouders hem bedacht hadden. Maar toch is hij precies goed...

  Meer info
  € 16,50
  1 tot 2 werkdagen

 2. ik groei! wie ben ik? Oei

  Ik groei! wie ben ik? oei

  Gebonden - leeftijd: 0-1
  Frans X. Plooij
  'Oei, ik groei!' is al jarenlang het handboek voor jonge ouders. Frans Plooij geeft je met zijn nieuwe boek, 'Oei, ik groei! Wie ben ik?', een kijkje in de keuken van het spel-gedrag van je kind, ieder mens is uniek en dit boek leert je al vroeg de persoonlijkheid van jouw baby te ontdekken.
  De observatieopdrachten stimuleren je bewust met ontwikkeling van je baby om te gaan en zorgen ervoor dat jij daarvan een uniek dagboek bijhoudt.
  Op die wijze zie je hoe je baby zijn persoonlijkheid zal ontwikkelen en verkennen.

  Een boeiende ontdekkingsreis voor je baby, én voor jou!

  Meer info
  € 14,99
  1 tot 2 werkdagen

 3. ik groei! Oei

  Ik groei! oei

  Gebonden - leeftijd: 0-1
  Hetty Van de Rijt, Frans X. Plooij
  Het is een volkswijsheid en een wetenschappelijk gegeven dat kinderen lichamelijk niet geleidelijk maar met schokken groeien. Ook mentaal groeit je baby met sprongen. Zo'n sprong wordt aangekondigd door de drie H's: Hangerigheid, Huilerigheid, en Humeurigheid. Als het weer zover is, gaan baby en ouders door een moeilijke periode.
  Deze, voorspelbare, perioden komen op vaste leeftijden terug: rond vijf weken, daarna rond acht weken, dan rond twaalf weken en ga zo maar door. Tien keer is het raak in de eerste twintig maanden, dan is de eerste grote fase in de ontwikkeling van een kind afgerond. Die fase wordt ook wel de sensorimotorfase genoemd.

  Gelukkig is er een goede reden voor die moeilijke perioden. Met iedere sprong krijgt je baby er een nieuw waarnemingsvermogen en een nieuw leervermogen bij. Plotseling ligt zijn wereldje overhoop. Logisch dat hij van slag is en zich terugtrekt in het oude vertrouwde. Je baby wil eerst 'mamma tanken' alvorens die nieuwe wereld te verkennen.
  Met iedere sprong wordt het leven van je baby een beetje ingewikkelder. Dat leidt tot meer conflicten en in het tweede levensjaar melden veel ouders echte ruzies, vooral als waarden, normen en regels aan de orde komen en het ontluikende zelfbegrip. Het is bekend dat de puberteit een moeilijke periode is, maar je puberende peuter kan er ook wat van!
  Als je als ouders weet dat je kind er eigenlijk niets aan kan doen en als je begrijpt wat er in het hoofdje van je baby omgaat, dan zijn de moeilijke perioden beter te verdragen.

  Dit boek staat vol met uit het leven gegrepen voorbeelden die heel herkenbaar en vaak geestig zijn en met praktische tips en spelletjes die je helpen de moeilijke perioden om te zetten in vooruitgang. De in dit boek beschreven 'sprongen'zijn internationaal onderzocht en bevestigd. Engels, Spaans en Zweeds onderzoek vond mentale sprongen op dezelfde leeftijden als in 'Oei, ik groei!'beschreven staan!

  Meer info
  € 29,95
  1 tot 2 werkdagen

 4. 365 activiteiten voor jou en je baby

  365 activiteiten voor jou en je baby

  Paperback - leeftijd: 0-1
  Susan Elisabeth Davis
  Christine Coirault
  Grappige klanken nabootsen, kinderliedjes zingen, kriebelen, kiekeboe spelen: er zijn oneindig veel manieren waarop je met je baby in contact kan komen. Samen met je baby spelen is niet alleen leuk, het is ook een prima begin voor je kleine uk. Al spelend leren baby’s meer over zichzelf, over mama of papa en over de wereld rondom. Dit boek biedt  je een gamma aan fijne en educatieve spelideeën, een voor elke dag van het eerste levensjaar van je baby.

  In dit boek vind je activiteiten die op een speelse manier helpen om:

  - de concentratie en het ruimtelijk bewustzijn van je baby te ontwikkelen
  - zijn of haar coördinatie te verbeteren en de spieren te versterken
  - je baby in te leiden in de wereld van taal, muziek en natuur
  - een liefdevolle en nauwere band tussen jou en je baby te ontwikkelen.

  De spelletjes zijn onderverdeeld in verschillende leeftijdsniveaus, beginnend bij de geboorte en eindigend bij de eerste verjaardag. Een praktisch en inspirerend boek waarmee je elke dag opnieuw aan de slag kan.

  Meer info
  € 17,95
  1 tot 2 werkdagen

 5. Het Grote Basisschoolboek

  Het grote basisschoolboek

  Gebonden - leeftijd: 6-12
  DHAENENS
  Van spelling tot staartdeling, van Napoleon tot de EG, van delfstoffen tot het zonnestelsel, van bloembollen tot magnetisme, van voorrangsregels tot ‘Bonne chance’.

  Je vindt het allemaal in het Grote Basisschoolboek. Duidelijk uitgelegd, met voorbeelden en illustraties. Met per leergebied begrippenlijsten en een volledig trefwoordenregister achterin.
  Gemakkelijk voor als je iets wilt nakijken wat je in een eerder leerjaar of leeftijdsgroep hebt geleerd. Of als je nieuwsgierig bent naar een leergebied waar je meer wilt over weten.
  Of om gewoon te herhalen wat je moeilijk vindt.
  En euh … ook heel handig voor je ouders!

  Meer info
  € 14,95
  1 tot 2 werkdagen