totaal: 0,00
0 artikel(en)

Hallo, hartelijk welkom bij Boefjes en Prinsessen

 


Ik ben Machteld Lintermans, de vrouw achter Boefjes en Prinsessen. Als kind las ik al graag en veel. Boeken waren mijn lievelingscadeau en deze passie is blijven groeien. De afgelopen 5 jaar was ik verantwoordelijk voor de kinder- en jeugdboeken in een grote boekhandel. Nu is het tijd voor de volgende stap. Met Boefjes en Prinsessen verwezenlijk ik mijn grote droom: een eigen boekenwinkel gespecialiseerd in kinder- en jeugdboeken. Ik hecht veel belang aan kwaliteit en wil mijn jarenlange ervaring graag met jullie delen.

Kinder-en jeugdboeken zijn vaak echte kunstwerkjes. Auteurs en illustratoren stoppen er al hun creativiteit en fantasie in. Deze pareltjes verdienen een uitstalraam. Voorlezen blijkt ook essentieel voor de ontwikkeling van een kind. En zelfs als ze groter worden, blijft lezen belangrijk voor kinderen en tieners. Het opent hun wereld.

Je vindt hier dan ook een ruim assortiment. Niet alleen recent verschenen boeken, maar evenzeer de klassiekers waar we zelf mee opgroeiden en die we graag willen meegeven aan onze eigen kinderen. Bovendien wil ik jullie graag minder voor de hand liggende boeken laten ontdekken. Boeken waar ik een boontje voor heb: mijn boekenhartjes.

De belangrijke of soms moeilijke momenten in een kinderleven krijgen hier eveneens de nodige aandacht: een broertje of zusje krijgen, op het potje gaan, de eerste schooldag, pesten, opname in het ziekenhuis, echtscheiding, een overlijden,... Het juiste boek kan een hulpmiddel zijn voor ouders en kind om beter met deze gebeurtenissen om te gaan.

In mijn eigen vrienden- en kennissenkring merk ik hoe ouders steeds meer moeten jongleren met hun tijd. Evenwicht zoeken tussen werk en gezin vergt heel wat organisatie en kostbare tijd. Bij Boefjes en Prinsessen kan je winkelen op elk moment van de dag. Je kan ongestoord rondneuzen. En als je hulp nodig hebt bij de keuze van een boek, kan je gebruik maken van het handige online winkeladvies of gewoon via mail je vraag stellen aan mij.

Ik kijk ook erg uit naar jullie reacties en eigen leeservaringen. Wie ze wil delen kan een recensie schrijven bij een boek. Daarmee help en inspireer je andere bezoekers. Een goede wisselwerking en interactie is belangrijk om Boefjes en Prinsessen verder te laten evolueren. Daarom zijn alle suggesties en feedback welkom via de site, facebook, twitter of e-mail.
Mijn passie en droom wil ik graag met jullie delen.

Veel leesplezier!
Machteld Lintermans